MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Często mamy tendencję do złego oszacowywania prawidłowej...
fot. LA MM / Pexels

7 prostych kroków do schudnięcia bez diety. Zacznij dziś, a letnie sukienki kupisz o rozmiar mniejsze

Zwracaj uwagę na wielkość porcji

Często mamy tendencję do złego oszacowywania prawidłowej porcji jedzenia. Jemy albo zbyt małe posiłki, po których jesteśmy szybciej głodni i zaczynamy podjadać, albo sięgamy po zbyt duże porcje, które z pewnością nie pomagają utrzymać prawidłowej masy. Dokładne zapotrzebowanie kaloryczne warto ustalić z dietetykiem, bo jest ono zależne od wieku, płci, wzrostu, wagi i aktywności fizycznej. Przeciętne zapotrzebowanie kaloryczne szacuje się na poziomie 2-2,5 tys. kalorii i powinno być rozłożone na: śniadanie – około 300-500 kalorii, drugie śniadanie – ok. 200-300 kalorii, obiad – 500-700 kalorii, podwieczorek – 200-300 kalorii, kolacja – 400-600 kalorii.

Zobacz również

Czytelnicy pytają o zmianę lekarza rodzinnego. Można to zrobić dwa razy w roku

Czytelnicy pytają o zmianę lekarza rodzinnego. Można to zrobić dwa razy w roku

Częstochowa. Zamordował je, przewiózł do lasu i zakopał. Krzysztof R. usłyszy wyrok

NOWE
Częstochowa. Zamordował je, przewiózł do lasu i zakopał. Krzysztof R. usłyszy wyrok

Polecamy

Boskie ciasto z czereśniami i budyniem. Zapiszesz ten przepis do ulubionych

Boskie ciasto z czereśniami i budyniem. Zapiszesz ten przepis do ulubionych

Dodajesz to do kawy i chudniesz w oczach. Spala tłuszcz i ułatwia robienie kupy

Dodajesz to do kawy i chudniesz w oczach. Spala tłuszcz i ułatwia robienie kupy

Nikt nie zgadnie, co dodaję do mojej pomidorówki. Wszyscy się zajadają

Nikt nie zgadnie, co dodaję do mojej pomidorówki. Wszyscy się zajadają