MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Tu znajdziesz lodziarnie w Bystrzycy Kłodzkiej. Odkryj kuszące samkiem miejsca

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie na lody w Bystrzycy Kłodzkiej?
Gdzie na lody w Bystrzycy Kłodzkiej? badmanproduction
Dowiedz się, gdzie znajdują się lodziarnie w Bystrzycy Kłodzkiej. Niewątpliwie wszyscy kojarzą lody z latem. Chyba nikt nie wyobraża sobie słonecznego, gorącego dnia bez tego ożywczego deseru. Zobacz, jakie są ich rodzaje. Zajrzyj do katalogu firm i przekonaj się, jakie smaki oferują lodziarnie w Bystrzycy Kłodzkiej.

Spis treści

Tutaj zjesz lody w Bystrzycy Kłodzkiej

Zobacz, gdzie możesz wybrać się na lody. Odwiedź katalog firm i znajdź ulubione miejsce.

Szukasz dalej? Kliknij i sprawdź wszystkie lodziarnie w Bystrzycy Kłodzkiej

Jeśli nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Bystrzycy Kłodzkiej, daj znać właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody możesz zjeść w Bystrzycy Kłodzkiej?

  • Lody włoskie

Sporządzane są z gotowych mieszanek w proszku, które łączy się z wodą. Maszyna zamraża tak powstałą masę. Podaje się je w formie stożka w waflu. W procesie produkcji zostają napowietrzone, a ich temperatura jest wyższa niż pozostałych rodzajów lodów. Ich konsystencja jest delikatna i kremowa. Najpopularniejsze są czekoladowe i śmietankowe, ale występują też inne smaki, np. malinowe, pistacjowe, truskawkowe. A do tego możemy zażyczyć sobie polewę w różnych smakach.

  • Lody amerykańskie, czyli tzw. świderki

Mają kremową, miękką konsystencję, bardziej zwartą i niższą temperaturę mrożenia. Podawane są podobnie, w waflu w formie stożka. Nie stosuje się jednak napowietrzania w procesie produkcji. Dlatego też nieco różnią się wyglądem od lodów włoskich, występują natomiast w podobnych smakach.

  • Lody wegańskie

Odróżniają się od pozostałych tym, że nie posiadają w swoim składzie produktów odzwierzęcych. To najczęściej sorbety lub lody sporządzane z wegańskich zamienników np. mleka sojowego, kokosowego lub z nerkowca z dodatkiem owoców. Są tak samo smaczne, jak te wykonane w sposób tradycyjny i z pewnością zdrowe.

To warto wiedzieć

Najdziwniejsze smaki

Rzemieślnicy na całym świecie ścigają się w komponowaniu nowości. Chcą przyciągnąć jak największą liczbę klientów i z tego powodu oferują smaki oryginalne i rzadko spotykane. Im bardziej są wymyślne, tym większe zainteresowanie wzbudzą. Lodowa nowość niejednokrotnie może okazać się dobrym magnesem dla tłumów klientów bądź kulinarną atrakcją danego regionu.
Z pewnością zadziwić mogą smaki takie, jak:

  • wasabi
  • czosnek
  • wędlina

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Upalne dni bez stresu. Praktyczne sposoby na zdrowe lato

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na bystrzycaklodzka.naszemiasto.pl Nasze Miasto