MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Gdzie zjeść lody w Bystrzycy Kłodzkiej? Odkryj wyjątkowe miejsca

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Najlepsze lodziarnie w Bystrzycy Kłodzkiej
Najlepsze lodziarnie w Bystrzycy Kłodzkiej WS Studio
Sprawdź, gdzie możesz znaleźć lodziarnie w Bystrzycy Kłodzkiej. Wakacyjny czas na pewno wszystkim kojarzy się z lodami. Chyba nikt nie wyobraża sobie słonecznego, gorącego dnia bez tego orzeźwiającego deseru. Przeczytaj kilka ciekawostek o tym przysmaku. Zajrzyj do wizytówek i przekonaj się, jakie smaki oferują lodziarnie w Bystrzycy Kłodzkiej.

Spis treści

Tutaj zjesz lody w Bystrzycy Kłodzkiej

Zobacz, gdzie możesz wybrać się na lody. Odwiedź katalog firm i znajdź ulubione miejsce.

Szukasz dalej? Kliknij i znajdź wszystkie lodziarnie w Bystrzycy Kłodzkiej

Jeśli nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Bystrzycy Kłodzkiej, daj znać właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody oferują lodziarnie w Bystrzycy Kłodzkiej?

Różnorodność rodzajów tego popularnego deseru jest duża. Latem na każdym rogu znajdują się lodziarnie oferujące lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Na ogół lody produkuje się z gotowych mieszanek w postaci proszku z dodatkiem konserwantów i wzmacniaczy smaku. Możemy jednak spotkać w Bystrzycy Kłodzkiej lodziarnie, w których śladami poprzedników wykonuje się produkt z najwyższą starannością i dbałością o jakość, stosując przy tym tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Co wiemy o historii lodów w Polsce?

W czasach po II wojnie światowej lody produkowano w Polsce na większą skalę, a ich konsumpcja stała się popularna. Na początku rzemieślnicy wytwarzali je w specjalnych maszynkach i układali w beczkach z solą i lodem. Nakładali je łyżkami na andruty lub wafle. Smaki, jakie oferowali wówczas lodziarze prezentowały się skromnie. Na ogół były to lody mleczne, śmietankowe, w sezonie także truskawkowe, czekoladowe lub z dodatkiem świeżych owoców. Z biegiem czasu powstawały nowe smaki, a ich produkcja rosła w siłę. Podawano je w waflowych pucharkach, pojawiły się także lody w gałkach.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
od 7 lat
Wideo

Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na bystrzycaklodzka.naszemiasto.pl Nasze Miasto