MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najczęściej spożywamy bób jako przekąskę, ugotowane nasiona...
fot. pixabay.com/Pantanea_

Groch? Soczewica? A może fasola? Postaw na rośliny strączkowe, dziś mają swoje święto. Tyle uprawia się ich w Polsce

Zupa z bobu

Najczęściej spożywamy bób jako przekąskę, ugotowane nasiona posypane solą to rarytas okresu wiosenno-letniego. Warto wiedzieć, że na bazie tego smaku mogą powstać inne dania, np. zupa. Potrzebujemy 1 litra bulionu warzywnego lub warzywno-mięsnego. Obrany bób (najlepiej ok. 300 g) podsmażamy z cebulą i ząbkiem czosnku i dodajemy do gotowego wywaru. Gotujemy ok. pół godziny, po tym czasie możemy zmiksować całość lub odjąć część nasion, zmiksować resztę i dołączyć bób w całości.

Zobacz również

Przy Hucie Miedzi Cedynia stanął posąg św. Floriana. To już trzeci taki pomnik w KGHM

Przy Hucie Miedzi Cedynia stanął posąg św. Floriana. To już trzeci taki pomnik w KGHM

Odznaczenia państwowe otrzymało 33 pracowników Wojewódzkiego Szpitala w Przemyślu

Odznaczenia państwowe otrzymało 33 pracowników Wojewódzkiego Szpitala w Przemyślu

Polecamy

Nietypowy, ale prosty przepis na kalafiora. Moja rodzina już nie chce innego

HIT DNIA
Nietypowy, ale prosty przepis na kalafiora. Moja rodzina już nie chce innego

Talent aktorski odziedziczyli po ojcu. Który z nich jest bardziej znany?

Talent aktorski odziedziczyli po ojcu. Który z nich jest bardziej znany?

Boskie ciasto z czereśniami i budyniem. Zapiszesz ten przepis do ulubionych

Boskie ciasto z czereśniami i budyniem. Zapiszesz ten przepis do ulubionych