Już w ten czwartek o godzinie 21.30 w TVN-ie będziemy mogli zobaczyć ostatni odcinek sezonu "Kuchennych rewolucji". Tym razem Magda Gessler przyjeżdża do Duszniki-Zdroju, gdzie pomaga "Karczmie u Sołtysa", której nazwę restauratorka zmieniła na "Bławatek". Ja w wielu poprzednich przypadkach, także i tym razem Magda Gessler sięgnęła do korzeni.
W trakcie uroczystej kolacji gościom podano leberkę z wędzonej słoniny i dziczyzny z jajkiem ugotowanym w środku, serwowaną z kapustą zasmażaną i zapiekanymi ziemniakami.
-Może to być kolejna atrakcja turystyczna naszego regionu. Jedzenie zaproponowane przez panią Magdę Gessler sięga tradycji przedwojennych, jeszcze z czasów Bad Reinerz - mówi Piotr Lewandowski, burmistrz Dusznik-Zdroju, który był obecny na kolacji.
ZOBACZ ZWIASTUN:
Wideo
Dziennik Zachodni / Wielki Piątek
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!